maj 23, 2024
  • 8:22 am DIY projekter til at forbedre din baghave på et budget
  • 3:46 am En vaskemaskine test hjælper dig med at vælge det helt rette produkt
  • 3:40 am Jagten på den bedste ejendomsmægler i Silkeborg
  • 2:55 am Har du været udsat for tab af erhvervsevne?
  • 3:59 am Få en undervognsbehandling nær Århus

Der er desværre mange, der hver dag påtager sig job eller pådrager sig diverse arbejdsopgaver, som der er forbundet med en eller anden form for farer. Det kan for eksempel være håndværkeren, der hver dag skal arbejde med store maskiner og tungt værktøj, eller det kan være politibetjenten, der ofte skal patruljere i områder, hvor sikkerheden ikke er helt i top.

Der er altså mange arbejdsfunktioner, der er mere udsatte end andre, og dermed har disse folk en større chance for at komme ud for en ulykke, der kan give varige mén og dermed eventuelt også erhvervsevnetab på arbejdspladsen.

Der kan ske ulykker på enhver arbejdsplads

Dog kan det ske for enhver på næsten enhver arbejdsplads. En ulykke kan nemlig ske alle steder – selv på det helt fredelige kontor kan der være en medarbejder, der kommer ud for en ulykke. Det kan for eksempel være ved at falde ned fra en trappe, hvilket er noget, som vi alle kan komme ud for. Derfor er man ikke mere sikker, når man arbejder på et kontor i forhold til på en byggeplads, dog er risikoen for at komme til skade langt større for dem, som netop varetager jobfunktioner, som befinder sig i det, som de fleste forsikringsselskaber kalder for den røde risikogruppe.

Når du har været involveret i en ulykke

Uanset hvor du befinder dig, hvad du arbejder med, og hvad du har været udsat for, kan du have været ude for en arbejdsulykke, fra hvilken du nu har pådraget dig varige mén. De kan være med til at hindre markant i din hverdag, hvorfor du måske ikke længere er i stand til at arbejde, nær så effektivt længere, som det tidligere blev forventet af dig, eller det kan være, at du har været tvunget til at søge mod et andet erhverv, idet dine gener og skader ikke tillader dig at udføre det samme stykke arbejde længere.

Du kan søge erstatning for erhvervsevnetab

Lige meget hvad, så er det muligt for dig at søge om erstatning for dit tab af erhvervsevne. Det er en proces, som du påbegynder, hvor du først skal ansøge om en erstatning. Ofte vil der være behov for tæt dialog og kontakt med både forsikringsselskab og din læge, der netop skal vurdere hvor stort et tab, der her er tale om. Jo større det er, og dermed også jo mere hindret du er i din hverdag, jo større en erstatning vil du være berettiget til.

Det kan være et lille plaster på såret

Og selvom det lyder meget godt, skal vi stadig huske, at ulykken hellere skulle hav været undgået, idet den netop har haft indflydelse på dit liv og din dagligdag. Derfor er det ikke penge, der tages imod med kyshånd, men de kan alligevel virke som et lille plaster på såret, således der bliver råd til lidt ekstra luksus eller sjov i en hverdag, der måske pludselig kan være præget af usikkerhed, gener og smerter.

admin

RELATED ARTICLES