maj 23, 2024
  • 8:22 am DIY projekter til at forbedre din baghave på et budget
  • 3:46 am En vaskemaskine test hjælper dig med at vælge det helt rette produkt
  • 3:40 am Jagten på den bedste ejendomsmægler i Silkeborg
  • 2:55 am Har du været udsat for tab af erhvervsevne?
  • 3:59 am Få en undervognsbehandling nær Århus

Står I i tankerne om at købe en gnaver, hvad end det er en kanin, hamster eller måske en chinchilla. Eller måske har børnene allerede fået bur og dyr med hjem, og I sammen skal til at finde ud af, hvordan sådan en spiser og skal have at spise for, at den kan have det godt og være glad.

 

I så fald er det vigtigt, at I virkelig sætter jer ind at fodre den rigtigt, og det gælder især, hvis hamsteren for eksempel skal stå på deres eget værelse. Så er det ekstra vigtigt, at du som forælder er med til at instruere i og holde øje med fodringen det første stykke tid.

Din gnaver skal spise varieret

Ligesom at du selv skal spise varieret, gælder det samme for din gnaver. Den skal have forskellige ting at spise for at holde gang i systemet, passe på sine tænder og ikke mindst for at blive mæt og være glad. Følgende er altid en god idé at fodre din gnaver med.

 

Grønne planter

Sørg for at din gnaver får græs, mælkebøtter eller lignende, men gerne varierende af det grønne, så den får forskellige vitaminer. Har I en kanin, kan I for eksempel sætte den på græs en gang om dagen, og den spiser selv dét, den kan få fat i. Er det en hamster indendørs, kan I med fordel få børnene til at plukke mælkebøtter i haven.

 

Du ved sikkert, at kaniner og hamstre altid har hø i deres bure. Det er især vigtigt, sådan at gnaveren kan få frisk hø, så der er noget, der kan holde systemet i gang. Det er dog vigtigt, at I får skiftet høet hver dag, og at den ikke spiser det samme hø, som den tisser i.

 

Almindeligt foder

Udover det, den skal have at spise i naturen, skal den også have noget tørfoder i buret, som gør den mæt og får de vitaminer og mineraler, den skal have. Er det for eksempel en kanin, du har, så skal den selvfølgelig have kanin foder som supplement.

 

Hvor meget og hvor lidt og hvilken type af foder er det en god idé at finde frem til med råd fra din dyrelæge eller dyrehandler. Ofte skal kaninen eller hamsteren også have forskelligt foder, alt efter hvor gammel den er.

 

Få rådgivning

Blandt andet i forbindelse med mængden af tørfoder kan det være en fordel at få rådgivning fra en dyrelæge eller forhandleren af dyrefoder. De handler det dagligt og har helt styr på, hvilke gnavere der skal have hvad at spise. Eksempelvis hvad I skal gøre, når det er vinter, og der ikke er så meget grønt i haven.

 

Det samme gælder hvis der er problemer med overvægt eller en form for allergi, så kan de også hjælpe med at finde det rigtige foder til det. Generelt er de også gode til at give råd omkring dyr generelt, også hvis du er i tvivl om for eksempel rengøring af buret eller lignende.

 

admin

RELATED ARTICLES