maj 23, 2024
 • 8:22 am DIY projekter til at forbedre din baghave på et budget
 • 3:46 am En vaskemaskine test hjælper dig med at vælge det helt rette produkt
 • 3:40 am Jagten på den bedste ejendomsmægler i Silkeborg
 • 2:55 am Har du været udsat for tab af erhvervsevne?
 • 3:59 am Få en undervognsbehandling nær Århus

Vinduer og døre er en sliddel, der har en vis levetid, inden de skal udskiftes. De kan holde i mange år, men ikke for evigt. Døre og vinduer er til gengæld heller ikke noget, man skifter jævnligt, så det gælder om at vælge de rette, når de skal udskiftes. Er du lidt i tvivl om, hvad du skal være opmærksom på og hvad for en stil, du skal vælge, så læs med videre i denne artikel.

Hvilken type døre og vinduer, kunne du godt tænke dig?

Først og fremmest skal du have fundet ud af, hvilken type døre og vinduer, du gerne vil have. Dette har stor betydning for, hvordan det samlede indtryk er af huset udefra, og så har det stor betydning med hensyn til betjeningen af vinduerne indefra. Der findes overordnet set disse forskellige typer af vinduer:

 • Dannebrogsvindue
 • Vindue i fag
 • Palævindue
 • Bondehusvindue
 • Frederiksbergvindue
 • Moderne vindue

Dannebrogsvinduer er den type, der minder om et flag – deraf navnet Dannebrog. Vinduerne i fag er for det meste sidehængt, og de kan fås med op til 4 fag. Palævinduer minder en del om et dannebrogsvindue. Forskellen er blot, at de er småprosset. Det betyder, at der er en masse små firkanter inde i de store firkanter, der er i et dannebrogsvindue.

Bondehusvinduerne er klassiske og bruges også på byhuse. De giver et hyggeligt look og trækker tråde til den gode gamle Morten Korch tid. Bondehusvinduer åbnes sidelæns i begge sider. Frederiksbergvinduet tager også udgangspunkt i dannebrogsvinduet. Her der blot en ekstra firkant i midten, der går fra top til bund og derfor ikke er brudt på midten.

Til sidst har vi det moderne vindue. Det er ofte bare et stort vindue uden detaljer. Her åbner man blot hele vinduet i stedet for dele af det, som ved mange andre typer af vinduer.

Hvilket materiale skal dine døre og vinduer være lavet af?

Ud over selve designet på døre og vinduer, så skal du også overveje, hvilke materialer du vil have dem designet i. Der er tre muligheder:

 • Træ
 • Aluminium
 • Plast

Træ ser godt ud, men det er også den type, der kræver mest vedligeholdelse. Når dine vinduer og døre er 5-6 år gamle, så skal de males, og herefter skal de males ca. hvert 4. år. Har du mange træer i nærheden, der gør karmene grønne, kan du risikere, at du skal male oftere.

Vinduer og døre af aluminium og plast er næsten vedligeholdelsesfrie. De kræver ingen maling, men de bør til gengæld tørres over med en klud med lunken vand – eksempelvis samtidig med, at du pudser vinduer.

Er du i tvivl om, hvad der vil passe til dit hus, så få en lokal ekspert ud. Bor du på Bornholm, så ringer du blot til en ekspert i døre og vinduer på Bornholm, som så kommer ud og guider dig. Det er en god idé at bestille fra en virksomhed på Bornholm, så du har dem tæt på, hvis der skulle opstå nogle problemer eller lignende, så det er nemt at komme i kontakt med dem.

admin

RELATED ARTICLES